Slik tar du med katten til Las Vegas


Ønsker du å ta med katten til Las Vegas? Det er jo ikke umulig, men det er en del ting å ordne med først. I denne artikkelen skal du få litt informasjon om nettopp dette med å ta med katten til pengespillenes mekka.

Eget pass

Enten det er katt eller hund du har tenkt å ta med over landegrensen, må du sørge for at dyret ditt har et eget pass. Dette får du hos veterinæren. I passet skal det være stempler som viser at katten har fått vaksine mot rabies minst 21 dager før planlagt avreise. Det er også oppgitt hvor lenge denne vaksinen er gyldig. Det vanlige i Norge er å få en vaksine som varer i ett år. Deretter er det helt nødvendig at katten er id-merket med en mikrochip.

Å fly med katt

Skal du til Las Vegas fra Norge er det store sannsynligheter for at du skal forflytte både deg og katten din med fly. Da finnes det egne regler som du bør sette deg nøye inn i. Sjekk alltid hvilke regler som gjelder for det flyselskapet du ønsker å fly med, disse kan nemlig variere noe. Her kommer det noen generelle retningslinjer, slik at du vet hva som kan vente deg.

Det første som er viktig er at katten har fått det den trenger av vaksiner og at den har reisedokumentene sine i orden. Katten din må reise i bur. På buret må du feste en lapp med kattens navn og eventuelle instruksjoner vedrørende fôring. Det er også lurt å henge en kopi av reisedokumentene på buret, og så tar du selv vare på originalene. Vær oppmerksom på at disse må være skrevet på engelsk, slik at myndighetene i USA forstår hva som står i papirene til katten din. Buret må i tillegg være merket med ditt navn og telefonnummer, slik at de flyplassansatte lett kan få tak i deg om det skulle være noe. Husk å gi katten nok tid på forhånd til å bli vant med buret. Katten skal helst ikke innta væske eller mat senere enn to timer før flyavgang.

Mange ønsker å gi katten beroligende midler, slik at den sover seg gjennom hele turen. Snakk med veterinæren din om dette først. Det er ikke alltid dette anbefales, da kroppstemperaturen til katten kan synke under flyturen, og dermed kan den få problemer (det er f. eks. kaldt i lasterommet). I tillegg vil katten din bruke lengre tid på å bli vant med de nye omgivelsene sine.

Krav til buret

Buret skal være så stort at katten din skal kunne stå oppreist i det med hodet hevet. Katten skal kunne snu seg i buret samt ligge behagelig. Selve buret må være av hardplast, og med en innebygd dør av metall. I tillegg skal buret ha skål for mat og drikke. Disse skal være tomme ved avreise. Det er ikke tillatt å dekke bunnen i buret med strå, men det skal være absorberende materiale på bunnen med tanke på avføring.
Buret katten din reiser i skal være merket med ett skilt der det står «live animal» og to skilt med «arrow up». Har du ikke slike skilt selv fås de ofte av flyselskapet du skal reise med. Buret må ha en sikker lås, men ikke hengelås. Dersom det er hjul på buret må disse fjernes eller teipes.

Kattens alder og antall dyr totalt i buret

Du kan ikke ta med katten din til Las Vegas før den er minst ti uker gammel. Har du mer enn en katt må hver enkelt ha sitt eget bur. Dersom to katter til sammen ikke veier mer enn ni kilo, kan de være i samme bur. Kattunger som er yngre enn fire måneder kan være i samme bur som mammaen sin.

Kilder

http://www.casinosnorge.com/
http://www.latimes.com/travel/california/la-trb-amtrak-pets-allowed-20160202-story.html
http://www.luxepethotels.com/